RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Argentinas sentralbanksjef fikk sparken

Buenos Aires (NTB-Reuters): Argentinas president Cristina Fernandez sparker landets sentralbanksjef fordi han nektet å bruke av valutareserven for å betale gjeld.

- Sentralbankens president Hernan Martin Perez Redrado er fjernet fra stillingen som følge av tjenesteforseelse og pliktforsømmelse, heter det i et dekret fra den argentinske presidenten.

Sentralbankens visepresident Miguel Pesce, som regnes som mer regjeringsvennlig, er alt utpekt som Redrados etterfølger.

Han kommer trolig til å etterkomme presidentens ordre om å ta drøyt 37 milliarder kroner av valutareserven for å nedbetale deler av utenlandsgjelda.

Argentina betalte i fjor nærmere 115 milliarder kroner i renter og avdrag på sin utenlandsgjeld, og må i år ut med nærmere 75 milliarder kroner. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere