RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arrestasjon av Yukos-sjefen ryster russisk business

Sist oppdatert:
Sjefen for morselskapet til oljeselskap Yokus, og partner med Yukos-sjef Mikhail Khodorkovsky (bilde) er arrestert for underslag. Arrestasjonen rister i grunnvollene til russisk forretningsliv
Dette melder Moscow Times torsdag.

Det er lederen for Group Menatep, Platon Lebedev, som er arrestert for underslag. Group Menatep er majoritetseieren i den tidligere storeieren i Kværner, oljeselskapet Yukos.

De russiske påtalemyndighetene har samtidig tatt ut tiltale mot Yukos' sikkerhetsavdeling. Ansatte i denne avdelingen er tiltalt for organisering av dobbelt mord i 2002.

Høyprofilert

Den meget oppsiktsvekkende arrestasjonen av Lebedev er i ferd med å riste det russiske politiske- og forretningsmiljøet i grunnvollene.

- Det ser ut som "Pandoras eske" har blitt åpnet. Men de fleste folk vil ikke at den skal åpnes, sier deleier Stephen O'Sullivan i United Financial Group til Moscow Times.

Lebedev mistenkes for å ha lurt den russiske stat for mer enn 280 millioner dollar. Han skal ha stått bak en operasjon for å ulovlig ha fått en 20 prosents eierandel i gjødselselskapet Apatit.

Group Menatep kontrollerer 61 prosent i Yukos, mens Lebedev personlig har 7 prosent Gibraltar-registerte Group Menatep.

Group Menatep er et 30 milliarder-dollars internasjonalt holdingselskap. Selskapet eier aktiviteter innen olje og gass, gjødsel, bank og finans, telekom og portfolie-investeringer.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere