RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HOANG DINH NAM (Afp)

Arrestordre mot statsministeren i Pakistan

Sist oppdatert:
Høyesterett i Pakistan gir politiet i landet ordre om å pågripe statsminister Raja Pervez Ashraf.

Islamabad (NTB-Reuters-DPA): Arrestordren kommer etter at Ashraf er blitt anklaget for å være innblandet i korrupsjon.

Ordren ble utstedt tirsdag og kom ifølge nyhetsbyrået Reuters helt overraskende og truer med å forsterke den politiske uroen i Pakistan. Korrupsjonssaken som Ashraf knyttes til, gjelder kraftutbygging og konsesjoner på drift av fjernsynskanaler.

– Høyesterettsjustitiarius har gitt ordre om at alle de 16 som er innblandet i saken skal pågripes, uansett hva slags rang og stilling de har. Hvis noen av dem forsøker å forlate landet, vil sjefen for antikorrupsjonsmyndigheten NAB bli holdt ansvarlig, sier en advokat.

– Blant de 16 er Raja Ashraf, tilføyde advokaten overfor nyhetsbyrået AFP. Den pakistanske regjeringen og det sentrum-venstreorienterte regjeringspartiet PPP har lenge ligget i strid med landets øverste dommere

Høyesteretts ordre ble kjent samtidig som demonstranter med den religiøse lederen Tahir-ul Qadri i spissen krevde at Ashraf og hans regjering må gå av. Politiet i den pakistanske hovedstaden Islamabad skjøt i luften for å spre demonstrantene tirsdag. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere