RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den britiske atomubåten HMS Tireless har avansert kapasitet til leting under vann og skal benyttes til å lytte etter de elektroniske signalene fra flyets såkalte svarte bokser med ferdskriver og taleregistrator.
Den britiske atomubåten HMS Tireless har avansert kapasitet til leting under vann og skal benyttes til å lytte etter de elektroniske signalene fra flyets såkalte svarte bokser med ferdskriver og taleregistrator. Foto: Chris Ison (Pa Photos)

Atomubåt deltar i letingen etter MH370

En britisk atomubåt er kommet til Indiahavet for å delta i letingen etter det forsvunne malaysiske passasjerflyet.

HMS Tireless befant seg onsdag i det sørlige Indiahavet, klar til å koble seg til det britiske marinefartøyet HMS Echo, det melder NTB.

Begge fartøyene har avansert kapasitet til leting under vann og skal benyttes til å lytte etter de elektroniske signalene fra flyets såkalte svarte bokser med ferdskriver og taleregistrator.

Det var Malaysias transportminister Hishamuddin Hussein som kunngjorde at ubåten blir satt inn i letingen. Han sa det var den britiske forsvarsministeren Philip Hammond som hadde gitt ordre om at ubåten skal settes inn.

Malaysias statsminister Najib Razak var onsdag ventet i Perth for personlig å takke letemannskapene fra sju land som har søkt etter det savnede flyet i to uker.

De flyr i opp til tolv timer hver dag. De bruker tre timer for å nå fram til leteområdet, fire timer til leting og tre timer tilbake til basen i Perth.

Trass den massive leteoperasjonen er det ennå ikke funnet noen vrakrester som kunne antyde hvor flyet gikk ned.

Men det haster å finne de svarte boksene, siden batteriet kun varer i rundt en måned, og deretter slutter de elektroniske signalene. (©NTB)

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere