RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avinor-sjef frykter lyntog

Oslo (NTB): Om det blir anlagt høyhastighetstognett i Sør-Norge, vil det kunne spøke for framtiden til småflyplassene i distriktene. Det frykter Avinor-sjef Sverre Quale.

Det er politisk flertall på Stortinget for å se nærmere på planer om lyntog mellom de største byene i Sør-Norge, noe som bekymrer Avinor-sjefen.

Han mener trafikktapet de store flyplassene kan oppleve som følge av introduksjonen av lyntog, kan gjøre det vanskelig å opprettholde de små flyplassene.

- Vi er avhengig av overskuddet fra de store flyplassene for å kunne finansiere driften av de 40 flyplassene rundt om i landet som aldri kan gå med et bedriftsøkonomisk overskudd, sier Quale til Klassekampen.

Han mener inntektstapet kan bli så stort at Avinor også vil få problemer med å drive de store flyplassene med overskudd.

I dag er det bare Gardermoen, Flesland, Sola og Værnes som går med overskudd av de 46 flyplassene som ligger under Avinor. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere