RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser Fredriksen-bud

Sist oppdatert:
Styre i Mosvold Drilling har i dag gjort en foreløpig vurdering av det varslede budet fra skipsreder John Fredriksen og hans riggselskap SeaDrill. De anbefaler ikke budet. LEs mer her
Ifølge en pressemelding fra styret i Mosvold Drilling så mener styremedlemmene at budet på 14 kroner ikke reflekterer de underliggende verdiene.

Styret anbefaler derfor ikke de resterende aksjonærene i Mosvold Drilling å akseptere det kommende budet fra SeaDrill.

Uttalelsen fra Mosvold kommer etter at SeaDrill før børs i dag varslet at de hadde kjøpt seg opp til 40,08 prosent i Mosvold Drilling, og samtidig skrev at de intensjoner om å sette frem et pliktig bud på resten av aksjene i Mosvold.

Det er ventet at tilbudsdokumentet vil foreligge til neste uke. Styret i Mosvold vil etter at det endelig tilbudsdokumentet foreligger gjøre en endelig vurdering av budet.

Styret i Mosvold Drilling består av Roy T. Mosvold, Morten Borge og Andreas Ove Ugland. Ingen av disse har solgt sine aksjer i Mosvold i forbindelse med SeaDrills kjøp i riggselskapet. De sitter med mellom 4 og 5 prosent av aksjene i Mosvold, ifølge konsernsjef Magne Kristiansen.

Det ser også ut til at markedet forventer et høyere bud på Mosvold, aksjen handles i dag på OTC-listen på kurser rundt 14,40 kroner.

Hvor høyt må budet være for at styret vil anbefale det?

- Det tar vi ikke stilling til. I først omgang har vi kun sagt at budet ikke reflekterer de underliggende verdiene, sier Kristiansen til iMarkedet.no

Aksjonærene som solgte de første 39,5 prosentene av Mosvold til SeaDrill i begynnelsen av desember fikk 13,50 kroner pr. aksje, men fikk samtidig muligheten til å tegne seg i emisjonen som finansierte SeaDrill-kjøpet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere