RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Awilco og Sinvest kjøper riggene

Sist oppdatert:
Storeierne Awilco og Sinvest kjøper de tre oppjekkbare riggene som Petrojack har under bygging. Les mer her:
Awilco Offshore og Sinvest melder at de i går blir enige med Petrojack om å kjøpe de tre oppjekkbare riggene selskapet har under bygging.

Awilco og Sinvest betaler rundt 600 millioner dollar for riggene, og kjøpet er avhengig av en due dilligence samt at generalforsamlingen i Petrojack godkjenner salget.

Awilco og Sinvest eier hver rundt 20 prosent av aksjene i Petrojack. Den tidligere sterke eieren Berge Gerdt Larsen sitter med rundt 18 prosent av aksjene.

Selskapene meldte i forrige uke at det var de som sto bak forhandlingene om å kjøpe riggene.

Bekrefter interessen for Petrojack

Petrojack har tre jack-up rigger under bygging ved Jurong Shipyard i Singapore og disse har vært ettertraktet den siste tiden.

Tidligere hadde den amerikanske riggkjempen Transocean en opsjon på å kjøpe riggene for 180 millioner dollar pr. stk, men valgte ikke å benytte seg av denne opsjonen. Transocean hadde også det kommersielle ansvaret for jack-up riggene i opsjonsperioden.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere