RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Camilla Flaatten, Nettavisen)

Ber næringslivet surfe på Asia-bølgen

Nærings- og handelsministeren drar 1. påskedag på rundtur i Asia.

OSLO (NTB): Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) drar 1. påskedag på en drøy ukes rundtur til fem asiatiske land.

Giske skal besøke Myanmar, Vietnam, Laos, Bangladesh, og Thailand.

- Skal jobbe hardt
- Verden er i endring. Asiatisk økonomi blir stadig viktigere. Norsk næringsliv har alle forutsetninger for å surfe på Asia-bølgen og den økonomiske veksten i regionen. Vi skal være ydmyke i denne satsingen, men samtidig jobbe hardt for å bedre rammebetingelsene for norsk næringsliv ute, sier Giske.

Giske skal ha politiske samtaler og møte representanter for norsk næringsliv som har etablert seg i Asia.

Satser i Myanmar
Med til besøket i Myanmar er representanter for norske bedrifter som har interesse for virksomhet i landet. Formålet med besøket er å opprettholde den gode kontakten mellom norske og myanmarske myndigheter om den videre sosiale og økonomiske utviklingen i Myanmar, heter det i en pressemelding fra Nærings- og handelsdepartementet.

Statkraft i Laos
I Laos skal Giske blant annet besøke vannkraftselskapet Theun Hinboun Power Company som driftes og vedlikeholdes av Statkraft. Vannkraftselskapet åpnet i januar to nye kraftstasjoner, en ny dam og en ny kraftlinje. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere