RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergen havn må ryddes

Fylkesmannen vil nå ha opprydning i Bergen havn for å avgrense forurensningen.

Fase 2 i tiltaksplanen for Bergen havn er nå ferdig. Her er det blitt avdekket at sjøbunnen er strekt forurenset og at det også forekommer forurensning fra land. Nå ber Fylkesmannen, som leder arbeidet med tiltaksplanen, Statens forurensningstilsyn medvirke for å å i gang et tiltak som kan avgrense forurensingen og rydde opp på sjøbunnen.

Til grunn for tiltaket legger Fylkesmannen vekt på helserisikoen og den allmenne og langsiktige effekten av forurensing i det maritime nærmiljøet. Sluttrapporten fra Fylkesmannen omhandler også granskninger av av tilrenning av PCB fra land, samt spedning av miljøgifter på sjøbunnen i Vågen.

Grunnlagsmaterialet klart
Hovedmålet med planen har vært å skaffe nok grunnlagsmateriale for å sette igang opprydningsarbeidet. Rapporten gir ikke fullgode svar på alle spørsmålene, og det bør derfor gjennomføres supplerende undersøkninger, heter det i rapporten.

Det gjenstår også å avklare viktige prinsippielle spørsmål som blandt annet hvor alvorlig denne forurensingen er i forhold til nasjonale spørsmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere