RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bergesen bygger FPSO

Sist oppdatert:
Bergesen Worldwide Offshore er klare til å bygge om en ny gammel tanker for olje- og gassproduksjon etter å ha sikret seg plass på Sembawang-verftet
BW Offshore har inngått en kontrakt med Sembawang, et datterselskap i singaporske SembCorp Marine om konvertering av en 360.000 dødvekttonns supertanker til FPSO-bruk.

Konverteringen er prisberegnet til 88 millioner dollar og gjøres mot en 15 år lang kontrakt med det meksikanske statsoljeselskapet Pemex.

FPSO'en vil bli den første i arbeid i Mexico-gulfen og vil både fungerer som produksjonsskip og hub og eksportterminal for ubyggingsområdet.

Kapasiteten til det "nye" produksjonsskipet vil bli på 600.000 fat pr. dag inkludert 200.000 fat pr. dag i prosesseringskapasitet.

FPSO'en vil få den tredje største oljeproduksjonskapasiteten på noen eksisterende FPSO i dag i tillegg til den største gjennomstrømningskapasiteten i verden.

Fartøye skal ved levering i fjerde kvartal i år installeres på Ku-
Maloob-Zaap-feltet i Campeche-bukten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere