RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKREDFARE: Det er stor skredfare, særlig i Nord-Norge der det er lenge siden det har vært så høy skredfare som nå.
SKREDFARE: Det er stor skredfare, særlig i Nord-Norge der det er lenge siden det har vært så høy skredfare som nå. (Nordlys/Stein Wilhelmsen)

Betydelig skredfare flere steder

Sist oppdatert:
- Vær forsiktig i fjellet, advarer NVE.

Skredfaren øker til faregrad 3 – betydelig – i Lyngen, Kåfjord og Tamokdalen. Det er lenge siden skredfaren har vært så høy i Nord-Norge, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Mer vind vil flytte på snøen og legge den i lesider. Det gir økt skredfare, sier varslingsleder Odd-Arne Mikkelsen i NVE.

Også i Sør-Norge har skredfaren økt til betydelig flere steder fredag på grunn av et lavtrykk som treffer kysten og fører til kraftig sørøstlig vind i store deler av høyfjellet.

Les også: Slik blir siste og første vinterferiehelg

Vinden kommer til å flytte på mye løssnø i nord- og nordvestvendte fjellsider, noe som øker faren for at en enkelt skiløper utløser skred.

– Det gjelder å unngå fjellsider der vinden legger fra seg snø. Snøen behøver tid for å stabiliseres, advarer Mikkelsen.

På Nordvestlandet er det mye mindre løssnø i terrenget, og her er skredfaren fortsatt moderat.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere