RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jo Michael (Scanpix)

Biskop: - Provoserende arrestasjon

Sist oppdatert:
Arrestasjonen av Maria Amelie viser den fortvilte situasjonen til papirløse flyktninger, mener biskop.

Hamar-biskop Solveig Fiske reagerer med forferdelse på arrestasjonen av NTNU-studenten Maria Amelie. 25-åringen, som har oppholdt seg ulovlig i Norge siden 2004 og onsdag fikk endelig avslag i Utlendingsnemnda, kom hit med familien fra Kaukasus.

Pågrepet etter foredrag
Flere politifolk deltok i pågripelsen, som fant sted sent onsdag kveld etter at Amelie hadde holdt et foredrag på Nansenskolen på Lillehammer om nettopp det å være papirløs flyktning.

- Har levd åpent
- På denne bakgrunn - og med henblikk på at aksjonen nettopp skjedde på Nansenskolen - en skole som siden 1938 har hatt humanitet på dagsorden - er dette en provoserende arrestasjon av en person som hele tiden har levd åpent med sin situasjon i det norske samfunn, heter det i en pressemelding fra Hamars biskop.

Maria Amelie ga i fjor ut boka «Ulovlig norsk» og ga et ansikt til denne gruppen.

Fokus på papirløse
- På en særskilt måte settes fokus på behovet for en regulering av oppholdet for papirløse med lang botid i Norge. I humanitetens navn burde dette vært unngått i påvente av forhåpentlig med menneskeligvennlige bestemmelser som sikrer at det blir en grense for hvor mange år en kan være ulovlig i Norge, skriver biskopen videre.

I november i fjor var det en høring på Stortinget om papirløse flyktninger. Biskopene i Den norske kirke og Mellomkirkelig råd stilte seg den gangen bak en kampanje som kritiserte den situasjonen mange papirløse innvandrere opplever her i landet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere