RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Anders Behring Breivik med egne notater i rettssal 250 tirsdag i syvende uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.
Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Anders Behring Breivik med egne notater i rettssal 250 tirsdag i syvende uke i rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Breiviks stemor ønsket omsorgen

Sist oppdatert:
Anders Behring Breiviks stemor forsøkte å overta foreldreomsorgen for ham da han var barn.

– Jeg tror det hadde gjort en forskjell, sier hun til TV 2.

Terroristens stemor, Tove, snakker for første gang ut i dokumentaren «Stemorens fortelling», som sendes på TV 2 torsdag.

Hun traff Anders Behring Breivik første gang sommeren 1983 da han var fire år gammel, og fikk svært god kontakt med han. Samme år forsøkte hun å overta omsorgen for Anders Behring Breivik, etter at psykologer hadde konkludert med at han burde fjernes fra sin biologiske mor. Men dommen som ble avsagt var helt klar – det var moren som skulle ha ansvaret.

– Jeg kan bare spekulere i om det hadde gjort noe forskjell, men det tror jeg det hadde gjort, sier stemoren.

Siste gang hun så Breivik var 10. mars i 2011, da han besøkte henne hjemme i hennes leilighet i Oslo. Da mimret de blant annet om gamle dager.

Hun sier hun fikk sjokk da hun bilder av Breivik dukket opp på TV i nyhetssendingene etter terroraksjonen 22. juli.

– Jeg følte nesten at jeg sto på siden av meg selv. Jeg ville ikke innse at dette virkelig var som det var, sier stemoren.

I to og et halvt år har hun holdt seg unna det ødelagte regjeringskvartalet. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere