RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brown med varmt forsvar for Afghanistan-krig

London (NTB-Reuters-AFP): Storbritannia kan ikke vende ryggen til Afghanistan, mener statsminister Gordon Brown, som hardnakket forsvarer regjeringens strategi i krigen der stadig flere britiske soldater mister livet.

Brown har lenge vært under press for å forsvare regjeringens strategi i Afghanistan i lys av at 40 britiske soldater har mistet livet på to måneder.

I sommer passerte antall drepte britiske soldater i Afghanistan landets tapstall fra krigen i Irak. Totalt er 212 britiske soldater drept i Afghanistan.

Statsministeren har også fått kritikk for ikke å bevilge penger til tilstrekkelig utstyr til soldatene, blant annet flere helikoptre og pansrede kjøretøy som kan motstå veibomber.

- Hver gang jeg spør meg selv om vi gjør det rette ved å være i Afghanistan og om vi kan rettferdiggjøre å sende våre unge menn og kvinner for å kjempe for denne saken, har mitt svar alltid vært ja, står det å lese i Browns tale, som blir beskrevet som en omfattende oppgjør med kritikken. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere