RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Joe Biden ser mot himmelen for å demonstrere at det var ikke derfra finanskrisen kom, men snarere fra George W. Bush sin skattepolitikk og kriger på kreditt.
Joe Biden ser mot himmelen for å demonstrere at det var ikke derfra finanskrisen kom, men snarere fra George W. Bush sin skattepolitikk og kriger på kreditt. Foto: RICK WILKING

Budsjettløsning med et nødskrik

Sist oppdatert:
Enighet i Senatet på nyttårsaften. Utsetter budsjettstupet to måneder.

Det er oppnådd enighet i Senatet om en avtale som skyver budsjettstupet to måneder fram i tid, opplyser kilder i Obama-administrasjonen ifølge NTB/Reuters.

Ifølge kildene er avtalen inngått mellom visepresident Joe Biden og republikanernes majoritetsleder Mitch McConnell, og Biden jobbet sent mandag kveld med å få de øvrige demokratene i Senatet med på laget.

Dennye avtalen inneholder både skatteøkninger og kutt i offentlige budsjetter. Den må imidlertid også godkjennes av Representantenes hus. Dette vil trolig skje i løpet av tirsdag.

Dersom det ikke forelå enighet ved årsskiftet hadde Kongressen tidligere vedtatt at det automatisk skulle kuttes drøyt 600 milliarder kroner i statsbudsjettet, samtidig som det skulle innføres skatteøkning for de rikeste (NTB/Reuters).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere