RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Burgunder på boks?

Den aller første hvite burgunderen på boks har kommet til landet.

(SIDE2): Det er unektelig litt som å banne i kirken. Fra dette mye omtalte og svært viktige vinområdet i Frankrike kommer noen av verdens aller beste og dyreste hvite viner. Men nå har altså en hvit burgunder havnet i en treliters boks og er klar for den norske markedet.

Side2 har testet den, samt et lite knippe sommeraktuelle Bag-in-Box.

Bouchard Père et Fils Mâcon-Villages BIB, Frankrike
(#486906, kr 459,90. Bestillingsutvalg)

Lys strågul.

Fin intensitet i duft med preg av lime, blomster og eple.

Veldig frisk og god i smaken, medium høy intensitet på syren. God saftighet. Medium pluss på ettersmak, lang med rent smaksbilde og et hint fet munnfølelse uten av eikepreget blir altfor voldsomt. Godt preg av sitrusfrukt, blomst og eple i slutten også. Medium munnfølelse, medium fyldighet og medium pluss på friskhet.

Det er vinhuset Bouchard Pére & Fils som står bak hvitvinen, laget på druer fra området Beaune. Det er absolutt en god variant når man først skal gå for en boksvin.

Vil smake til sjømat og fiskeretter.

Laget på 100% Chardonnay.

Chill Out Verandas, Australia
(#2039306, kr 369,90. Basisutvalg)

Gyllen i fargen med hint av grønt.

Dufter av tropiske frukter, sitrusfrukter og litt eple.

Medium minus ettersmak, medium fylde og ok fruktighet - ganske eiket ettersmak med mye moden tropisk frukt, litt krydder, et hint av honning og noe sitrus i slutten. Det er ikke så veldig høy syre i denne, så den føles noe flat. Men en ok terrassevin - slik den lover selv.

Laget på 100% Chardonnay.

Chill Out Coastline Rosé 2011, Australia
(#5056806, kr 344,90. Basisutvalg)

Lys lakserosa i fargen.

Dufter friskt av bringebær, jordbær og sukkertøy.

Fersk, frisk og saftig. En lettdrikkelig rosé med masse røde bær og lett bitterhet i ettersmaken. Lett fyldighet, en del sødme (masse restsukker her), og lave tanniner. Medium syre.

Ville valgt til en solfylt dag i parken ,men kan også funke til lakseretter eller tomatbaserte salater.

Laget på 75% Shiraz og 25% Zinfandel.

Have a Nice DEI, Italia
(#578506, kr 405. Testutvalg)

Lys rubinrød.

Dufter lett av kirsebær, moreller og krydder.

Medium minus fyldighet, medium ettersmak, fin frukt og krydder i slutten, men noe bitter. Ung og litt varmende.

Fin til sommerens grillmat av kjøtt.

Laget på 100% Sangiovese.

Barbera Piemonte Selezione Luca Roagna, Italia
(#5987006, kr 399, Basisutvalg)

Dyp blårød i fargen.

Dufter friskt og godt av mørke røde bær som kirsebær, litt urter og lett av blomster.

Frisk og saftig med masse røde bær og litt lakris i slutten. Rund, god fyldighet, medium pluss ettersmak. Faste tanniner. Lett varmende. Fin syre, god balanse.

En skikkelig god boksevin som man fint kan kose seg med alene eller til sommerens grillmat.

Laget på 100% Barbera.

Les også:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere