RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush forbereder USA på krig

Sist oppdatert:
President George W. Bush forbereder sine landsmenn på krig. Han sa at utenriksminister Colin Powell vil legge frem nye bevis mot Irak i februar
Tirsdag kveld holdt president George W. Bush sin State of the Union-tale. Det var i denne talen i fjor at Bush lanserte uttrykket ondskapens akse, om landene Nord-Korea, Iran og Irak. De tre landene var også tema i årets tale, med hovedfokus på Irak.

I State of the Union-talen sa Bush at Saddam Hussein ikke viser forsøk på å følge det internasjonale samfunnets krav om nedrustning. Han sa videre at "diktatoren i Irak" kan gi kjemiske og biologiske våpen til "terrorist-allierte, som kan bruke disse uten forbehold".

Bush sa også at utenriksminister Colin Powell vil legge frem nye bevis mot Irak for FNs sikkerhetsråd i begynnelsen av februar.

Bush forsøkte å forsikre det amerikanske folket om at hans arbeid med å håndtere tyranner og terrorister ikke skulle trekke hans administrasjon bort fra oppgaven med å bedre den svake økonomien og det nedbrutte helsesystemet.

Amerikanerne har i hopetall snudd ryggen til Bush etter valgseieren for kort tid siden. Det er særlig håndteringen av økonomien som har fått folk til å reagere.

Halvparten av Bush' State of the Union-tale var likevel tilegnet diktatoren i Bagdad.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere