RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bussdrapssiktet nekter å forklare seg

- Vi vet foreløpig ikke når et forsøk på et nytt avhør kan finne sted.

Den 30 år gamle mannen som er siktet for å ha drept tre mennesker på Valdresekspressen, ville ikke forklare seg da politiet forsøkte å avhøre ham torsdag.

- Han sier han ønsker å forklare seg i saken, men at han vil gjøre det på et senere tidspunkt. Vi vet foreløpig ikke når et forsøk på et nytt avhør kan finne sted, sier etterforskningsleder og regionlensmann i Sogndal, Åge Løseth, til NTB.

30-åringen ble forsøkt avhørt av en tjenestemann fra Kripos på Sandviken sykehus i Bergen. Til stede var også en tolk og mannens forsvarer, advokat Fredrik Verling.

Møtet begynte i 10-tiden og varte en times tid.

Godt håp
Trass i torsdagens resultatløse avhørsforsøk, sier Løseth at politiet har godt håp om å få snakke med mannen.

- Vi er i dialog med sykehuset og forsvareren og vurderer fortløpende når vi kan få muligheten igjen, sier han.

Etterforskningslederen sier at det generelt er viktig å få forklaringen til den siktede i alle straffesaker, og ikke minst i denne saken.

- Ideelt sett burde vi allerede hatt et avhør av ham, men vi kan ikke gjøre annet enn å konstatere faktum, sier regionlensmannen.

God fremdrift
Åge Løseth understreker at det mislykkede avhøret ikke forandrer politiets etterforskningsstrategi.

- Vi fortsetter med fullt trykk som før, sier han.

Han har foreløpig ikke så mye å fortelle om det omfattende prøvematerialet Kripos har tatt på åstedet og som nå gjennomgås grundig i Oslo.

- Det tar tid å få svar på alle prøvene og analysene fra Kripos, og vi kan ikke gi noe svar på det nå. Det vi kan si om etterforskningen, er at vi er godt i rute og har god fremdrift, sier etterforskningsleder Åge Løseth. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere