RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cameron til dronningen for å starte valgkampen

Sist oppdatert:
London (NTB-AFP-DPA): Britenes statsminister David Cameron besøkte mandag dronning Elizabeth i Buckingham Palace for å be henne om å oppløse dagens parlament.

Det markerer starten på valgkampen i Storbritannia, hvor Cameron og Det konservative partiet allerede er i hard kamp med Arbeiderpartiet og Ed Miliband.

– Storbritannia er på riktig spor. Nå kan dere velge enten en økonomi som vokser eller det økonomiske kaoset til Ed Miliband, sa Cameron i Downing Street etter møtet med dronningen.

Samme dag hadde Arbeiderpartiet en helsides annonse i avisen Financial Times, der partiet advarer mot Camerons planer om å reforhandle Storbritannias medlemskapsavtale med EU. I reklamen sier flere forretningsfolk at en EU-exit vil innebære «den største trusselen mot britisk næringsliv».

Meningsmålingene de siste dagene understreker at valget 7. mai ligger an til å bli det mest spennende i Storbritannia på lenge. ITVs måling gir de konservative seieren med 36 prosent oppslutning, mens det i Sunday Times er Arbeiderpartiet som blir størst med 36 prosent. I BBCs måling får begge de to største partiene 34 prosents oppslutning. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere