RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Countrymusikeren Tore Andersen døde brått 2. juledag, bare 55 år gammel. Bildet er tatt da han i mars 2010 mottok spellemannprisen i kategorien country i Oslo Spektrum.
Countrymusikeren Tore Andersen døde brått 2. juledag, bare 55 år gammel. Bildet er tatt da han i mars 2010 mottok spellemannprisen i kategorien country i Oslo Spektrum. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Countryartisten Tore Andersen er død

Spellemannprisvinner og countrymusikeren Tore Andersen døde 2. juledag, 55 år gammel.

Andersen, som ble født i Oslo, men siden flyttet til både Halden og Stjørdal, døde på vei hjem til Oslo etter en familiemiddag i Horten lørdag kveld, skriver VG.

Ifølge avisen fikk han et illebefinnende i bilen, samboeren kontaktet nødetatene, men livet sto ikke til å redde.

Andersen vant Spellemannprisen i 2009 i klassen countrymusikk for albumet «Right Around the Corner». Så sent som bitte lille julaften, holdt han det som skulle bli hans siste konsert på Kampen Bistro i Oslo sammen med kollega og kamerat Ottar «Big Hand» Johansen.

Johansen sier Andersen var i veldig god form, og at konserten var «kjempebra» og med god stemning.

– Vi har kjent hverandre i 25 år, og han var ikke bare en kollega, men han var også en god venn. Jeg sørger og gråter i dag, sier Johansen til VG.

Johansen betrakter Tore Andersen som en av klassens aller beste låtskrivere, og mener han hadde en av norsk countrys fineste stemmer ved siden av Steinar Albrigtsen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere