RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Crew leter etter tysk kjøper

Sist oppdatert:
Crew har siden de erklært opsjonen på olivinforekomsten Seqi på Grønland jobbet med å finne en industriell partner til prosjektet. Selskapet håper på en avtale med en ledende tysk stålprodusent
Det går frem av en artikkel i bransjetidskriftet Minesite.com.

Det er et par måneder siden Crew erklært opsjonen på å kjøpe lisensen på olivinforekomsten Seqi i det sydlige Grønland. Nå håper selskapet på å finne en industriell partner som kan finansiere en kommersialisering av ressursen.

Adm. direktør Jan Vestrum i Crew sier til Minesite at selskapet håper å få på plass en avtale med en ledende tyske forbruker av olivin. Meningen er å få kjøperen til å betale for en kommersialiseringsstudie i tillegg til å stille med kapitalen for en utbygging av gruven.

Olivinmarkedet i Europa er dominert at North Cape Minerals, som for to uker siden kjøpte opp resten av norske Olivin AS. Crew håper å kunne bli en alternativ leverandør til den europeiske stålindustrien.

Seqi-prospektet inneholder olivin med en gehalt på 94-98 prosent med rent magnesiumjernsilikat. Meningen er å skipe olivinen direkte på skip i Fiskfjorden som ligger rett ved prospektet.

Ressursen er estimater å inneholde 46 millioner tonn, og Vestrum ser for seg en årlig produksjon på 2 millioner tonn.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere