RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Datasvindel tredoblet

Sist oppdatert:
Antall phishing-forsøk er tredoblet på ett år. Nordmenn står også i faresonen når de tror de forholder seg til norske bedrifter.

Antall e-poster som forsøker å lure mottakeren til å oppgi kredittkortnummer eller annen sensitiv informasjon er blitt tredoblet på ett år, skriver Protego i en pressemelding.

- Vi vil se flere sofistikerte angrep rettet mot nordmenn fremover, sier administrerende direktør Knut Øyvind Blystad-Dammen i Protego.

Symantec stoppet omkring 1,4 milliarder forsøk på informasjonsfisking siste halvår i 2005, såkalt phishing, på verdensbasis. I forrige uke ble det avslørt en storstilt forsøk på å svindle DnB NOR-kunder.

- Informasjonsfisking er blitt en kilde til inntekter for organiserte datakriminelle over hele verden. Den siste tiden har vi sett at stadig flere svindelforsøk rettes spesielt mot norske brukere, forteller Blystad-Dammen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere