RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødsfall

15-åring døde etter hockeykamp

Tredje sportsdødsfallet i Sverige i vinter

Ti minutter før kampslutt forlot gutten banen med pusteproblemer. Noen timer senere omkom han på sykehuset.

Det var under finalen i distriktsmesterskapet for gutter i Norrland i Sverige at den 15 år gamle hockeyspilleren fikk problemer med pusten.

Den rutinerte spilleren fra laget Björklöven klagde på varme i brystet. Han ble tatt av banen og foreldrene ble tilkalt. Senere ble han sendt til uiversitetssykehuset i Umeå, som forgjeves kjempet for å redde guttens liv, skriver Aftonbladet.

Det er foreløpig uklart hvorfor 15-åringen døde, men gutten skal ikke tidligere ha hatt noen form for hjerteproblemer. Det skal heller ikke i går ha vært noe som kunne tyde på at gutten var syk.

15-åringen har spilt hockey halve livet. I dag fikk lagkameratene beskjed om at den unge hockeyspilleren hadde omkommet.

- Det er forferdelig trist, sier klubbens ungdomskonsulent Kenneth Lundberg, til Aftonbladet.

Klubben har opprettet en krisegruppe som skal ta hånd om 15-åringens venner, og i kveld samles spillerne på banen sammen med en representant fra kirken.

Laget består av et 30-talls gutter født i 1989 og 1990.

Den siste tiden har det vært flere dødsfall i Sverige som har vært relatert til sport.

For drøyt to uker siden segnet en 11 år gammel gutt i Landkrona om på fortballbanen og døde. Og en 8 år gammel gutt fra Stockholmsklubben Hammarby omkom i vinter i forbindelse med trening, skriver nyhetsbyrået TT.

I Björklöven er det bestemt at ikke barna skal trene dersom de føler seg syke.

- Dersom man har vondt i halsen eller kjenner seg uvel skal man verken trene eller spille. Hvis det har vært tilfellet må vi gjøre regelen enda tydeligere, forteller Kenneth Lundberg til Aftonbladet i dag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere