RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dødt i aksjefond

Sist oppdatert:
Mens småsparere i andre land har stormet tilbake til aksjefond i vår, sitter Ola og Kari fortsatt på gjerdet. Markedet for tegning i aksjefond var steindødt også i mai
Det ble netto tegnet for 0,6 milliarder i norske verdipapirfond i mai, viser fersk statistikk fra Verdipapirfondenes forening.

Men det var bare obligasjonsfond, som investerer i rentepapirer, som hadde positiv tegning.

For aksjefond var det null i netto nytegning, og bruttotegningen på 0,6 milliarder er den neste laveste foreningen har registrert i sin statistikk.

Bunnen for bruttotegning i aksjefond ble nådd med 0,4 milliarder i februar. Da var det også en kraftig netto tapping av aksjefond. Siden da har børsene steget markant. Foreløpig kan det se ut som Ola og Kari dermed lever etter sitt historiske mønster for sparing i aksjefond: Kjøp på topp og selg (eller i det minste: La være å kjøpe) på bunn.

Utviklingen i Norge i vår står i skarp kontrast til land som USA og Sverige, hvor tilsvarende statistikker har vist at investeringene i aksjefond har økt markant i vår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere