RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

De beste rimelige vinnyhetene

Sist oppdatert:
Vi har testet det aller nyeste i polets hyller.

(SIDE2): I januar lanseres en ny satsing på polene rundt om i landet. Folket har talt, og de ønsker seg vin som lett kan matchet med mat. Fra og med fredag vil dette innføres, og da vil en rekke av nyhetene ende i nettopp disse nye «mathyllene». Denne gangen er det kyllingfokus, og vinene plassert i «mathyllen» vil være passende til retter av det lyse fjærkreet.

Side2 har vært på nyhetssmaking, men har heller tatt utgangspunktet i de aller beste og rimeligste vinene en finner på polets nyhetsslipp.

Elios 2010, Spania
(#1941,kr 151)

Middels dyp rubinrød. middels kraftig aroma av modne mørke røde bær, krydder og urter.

Kjølig munnfølelse med fin fyldighet og syre, god ettersmak av røde bær, urter og litt fat. Ung og fast.

Ville valgt til lam eller mørkt kjøtt.

Laget på 55% Grenache, 35% Carignan og 10% Cabernet Sauvignon.

Terre de Barolo Dogiliani 2010, Piemonte, Italia
(#1940,kr 161)

Dyp blårød i fargen. Mye mørke modne bær i aromabildet, og med litt urter.

Saftig og fersk på smak med fin tørrhet i en lang ettersmak. Smaksrik med fin syre og fylde. God pris også.

Ville valgt til kraftig kjøttretter.

Laget på 100% Dolcetto.

Ch. Godard Bellevue 2009, Frankrike
(#2467, kr 160,60)

Dyp rubinrød. Kraftig aroma av mye modne mørke røde bær og fat.

God, fast og tørr ettersmak av røde bær og fat. Frisk og fin i stilen.

Ville valgt til vilt eller lam.

Laget på 60% Merlot, 25% Cabernet Franc og 15% Cabernet Sauvignon.

Dei Rosso Montepulciano 2010, Toscana, Italia
(#42641, kr 135. Testutvalg)

Middels dyp rustrød. Middels kraftig aroma av lyse røde bær, litt krydder og litt grønne urter med noe fatpreg.

Fin ferskhet med preg av tørket frukt, litt fat og urter i en relativt lang ettersmak. Myk og god med fin munnfølelse.

Prøv denne til grillet kylling.

Laget på 80% Sangiovese og 20% Canaiolo Nero.

Izadi Reserva 2007, Spania
(#45995, kr 129,90. Testutvalg)

Lys mursteinsrød med en lett mørk kjerne. Middels kraftig aroma av røde mørke bær og vanilje og litt pepper.

Saftig smak med god friskhet og munnfølelse, ganske god fyldighet selv om munnfølelsen ikke er overkraftig. Varm, med fin syre.

Meget god pris.

Ville valgt til lyst kjøtt.

Laget på 100% Tempranillo.

850 Tinto 2010, Douro, Portugal
(#2465,kr 118,80. Testutvalg)

Middels dyp blårød. Tiltalende og frisk aroma av mineraler, mørke røde bær og litt lakris.

Frisk og saftig, men med en tørr og lang ettersmak av røde bær, urter og mineraler. En veldig smaksrik vin med en spennende miks av Dourodalens beste druer.

Pluss for god pris!

Ville valgt til lyst kjøtt.

Laget på 25% Touriga Nacional, 25% Tinta Barroca, 25% Tinta Roriz, 15% Tinta Cão og 10% Tinta Amarela.

Joseph Drouhin Santenay 2010, Frankrike
(#1368,kr 185)

Lys rubinrød i fargen. Tiltalende duft av lyse røde bær som jordbær, litt kirsebær, noe blomst og urter.

Frisk, saftig og veldig livlig i stilen, med mye røde, friske bær og hint av fat i en lang ettersmak.

En god pris på en god Pinot Noir.

Laget på 100% Pinot Noir.

Hvitvin og musserende
Januar er en stor måned for skalldyr og sjømat. Rekene, krepsen og hummer er glimrende i kulda, og da smaker det med noe hvitt eller noe friskt musserende til.

Jeio Prosecco Brut, Veneto, Italia
(#52247, kr 119,90)

Helt lys gul med lett grønnskjær. Middels kraftig aroma med mye moden frukt, eple, urter og litt blomst. Veldig frisk med lett sødme, deilige, runde bobler i en fin mousse. En lettdrikkelig, men svært godt laget prosecco.

Mild syre med mye god fruktighet av modne epler i slutten.

Ville valgt til både aperitiff og til lette retter av sjømat. Pluss for meget god pris!

Laget på 100% Glera.

Mirabella Franciacorta Brut, Lombardia, Italia
(#1950, kr 183)

Helt lys gul i fargen. Lett aroma med preg sitrus og eplepreg.

Veldig fine bobler og perlende mousse, en lett ettersmak med mild syre med frisk frukt av eple og litt kjeks i ettersmak.

Mild og god i en rent uttrykk.

Ville valgt til aperitiff.

Laget på 50% Chardonnay og 50% Pinot Noir.

Faudot Crémant du Jura Brut, Frankrike
(#2093,kr 166,80)

Skimrende gylden i fargen. Meget tiltalende aroma av modne epler, brøddeig og noe mineral. Deilig og lang ettersmak av sitrus, eple, mineraler og toast. En staselig musserende med lekre bobler, veldig godt balansert syre og med en aldri så liten anelse av champagne.

Ville valgt denne til sjømat av januarmånedens kreps eller hummer - gjerne au natural eller med en sprek, kremet dyppesaus til.

En lekker cremant!

Helt klart et glimrende valg til skalldyraften.

Laget på 100% Chardonnay.

Eifel-Pfeiffer EP Riesling Kabinett 2011, Tyskland
(#2438,kr 89,90)

Middels dyp strågul. Middels kraftig aroma av epler, druer, sitrus og litt grønne urter.

Frisk og saftig med en velbalansert syre i denne veldig søte vinen. Fint preg av modne epler og frisk sitrus i slutten. Denne er fin til de som ikke liker utpreget syrlighet - denne har mye restsødme mange vil sette pris på. En veldig hyggelig pris er det også.

Ville valgt til reker eller bare som kosevin.

Laget på 100% Riesling.

Taupenot-Merme Saint Romain 2010, Frankrike
(#1917,kr 239,90)

Dyp strågul i fargen. Kraftig og tiltalende aroma av mye fat, smør og modne epler. Lang, kraftig og frisk ettersmak - myk og balansert med skikkelig god syre.

En virkelig deilig hvit burgunder! Ettersmak av fat, noe krem, mineraler og frukt. Frisk og saftig.

God pris for en hvit burgunder, absolutt verdt pengene.

Ville valgt til en kremet fiskesuppe eller lukusskalldyr-kvelden.

Laget på 100% Chardonnay.

62 produkter lanseres fredag 11. januar i nyhetsslippet. Side2 testet hele utvalget i en blindtest på Vinmonopolet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere