RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De kongelige fikk servert brent høy og gran

Sist oppdatert:
København (NTB): Det sto litt av hvert på menyen da Danmarks Radio inviterte til festforestilling for dronning Margrethe lørdag kveld. Det gjaldt også for den spiselige biten som ble tilbudt gjestene i pausen.

I forbindelse med dronningens 40-årsjubileum som monark hadde DR satt sammen en tidsreise i lyd og bilder, basert på det som har skjedd de siste fire tiårene i Danmark. Utvalget var påvirket av den populære dronningens liv. Hun er kjent for å ha en særegen stil, kunstnerisk og eksentrisk, men fremdeles jordnær. Dessuten er hun glad i naturen.

Muligens var kokkene inspirert av dette da de valgte ut følgende tilbehør til rettene på pausemenyen: Brent høy (til kalveterrin), pulverisert gran (på toppen av tørket rødbete og solbær) og ostestøv (til karamellisert løk).

Ettersom dronningen er kjent for å være moderne, men gammeldags, nytenkende, men tradisjonell, kan gjestene kanskje vente seg en mindre kontroversiell meny på søndagens gallatilstelning. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere