RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den beste matpakken

Dårlig råd og lei kantinematen? Her er tipsene som gjør matpakken din til en fest.

(SIDE2): Om du skal lage matpakke til deg selv, unger eller mann. Det finnes en rekke gode tips for at lunsjmåltidet skal bli litt mer spennende enn tørre brødskiver med svett ost.

Lag gjerne matpakken ferdig kvelden i forveien og legge den i kjøleskapet.

Tre på pålegget

Kjøttboller, pølsebiter eller skinkebiter sammen med cherrytomater, noen ostebiter og eplebiter på små trespyd.

Ost og kokt skinke kan også rulles sammen til sylindere som holdes på plass med tannpirkere.

Yoghurt med havregryn/kornblanding

Havregryn eller en sunn kornblanding med melk. Kornblandingen kan oppbevares i en liten boks i tillegg til en skje og eventuelt litt syltetøy.

Bytt ut blingsene

Brødskivene kan byttes ut med grove rundstykker, pitabrød eller bagels som fylles med for eksempel salat/grønnsaker og kyllingbiter, revet ost, oppskåret skinke eller fiskekake.

Lag egen salat

Pastasalat av for eksempel issalat, pastaskruer, mais, skinkestrimler, tomater, osteterninger eller revet ost. En dressing av kesam smaksatt med litt krydder kan med fordel blandes i. Husk å ta med gaffel.

Pizzarester

Pizza fra dagen før. Mange synes pizza er best kald. Det aller beste er å lage pizzabunn av grovt mel.

Prøv et horn

Pizzasnurrer, fylte horn eller piroger er en fin avveksling fra skivene.

Grønnsaker og dip

Grønnsaksstenger med dipp. Dippen kan oppbevares i et plastbeger. Dippen kan lages ved å smaksette kesam med krydder. Dette er ypperlig i tillegg til brødskivene.

(Kilde: Pressemelding melk.no)

LES OGSÅ: Heller frukt enn varmmat

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere