RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den sentralafrikanske republikk: – Muslimer drevet ut

Sist oppdatert:
New York (NTB-Reuters): De fleste muslimer er blitt drevet ut av den vestlige delen av Den sentralafrikanske republikk, ifølge FNs høykommissær for flyktninger.

Høykommissæren advarer samtidig om at tusenvis av sivile står i fare for å bli drept «rett foran øynene våre».

Advarselen kom da landets utenriksminister ba FNs sikkerhetsråd om å sende en fredsbevarende FN-styrke for å stanse drapene i den tidligere franske kolonien. Tusenvis er drept siden den muslimskdominerte opprørsgruppen Seleka tok makten for et år siden. I desember ble volden trappen opp da kristne militsgrupper som kalles anti-Balaka gikk til motangrep.

– Siden starten av desember har vi i realiteten sett en «rensing» av størstedelen av den muslimske befolkningen i den vestlige delen av Den sentralafrikanske republikk, sa FNs høykommissær for flyktninger, António Guterres, under et møte i FNs sikkerhetsråd.

Et forslag om en fredsbevarende styrke på 12.000 soldater ligger på Sikkerhetsrådets bord. Hvis styrken får grønt lys, vil den ikke være på plass før på sensommeren. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere