RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ALEXEI NIKOLSKY (Afp)

Depardieu har fått russisk pass

Sist oppdatert:
Den franske skuespilleren Gérard Depardieu har fått sitt nye russiske pass etter et privat møte med president Vladimir Putin.

Moskva (NTB-AFP): Depardieu, som nylig har fått innvilget russisk statsborgerskap, ankom lørdag Russland, der han hadde et kort møte med Putin i presidentens residens i den russiske feriebyen Sotsji, opplyser en talsmann for presidenten.

Skuespilleren har også fått sitt russiske pass, men det er uklart om dette ble overlevert av Putin personlig.

Depardieu har i lengre tid ønsket å flytte fra Frankrike på grunn av sosialistregjeringens forslag om å ilegge de rikeste innbyggerne en skatt på 75 prosent.

Putin innvilget Depardieu russisk statsborgerskap torsdag denne uken, noe den 64 år gamle skuespilleren besvarte med å hylle det russiske demokratiet og det russiske folk. Russiske opposisjonelle har ikke spesielt stor forståelse for Depardieus valg og reagerer hoderystende på hans uttalelser.

– Han er imponert av demokratiet vårt. Han har mistet forstanden, konstaterte Vladimir Sokolov på Facebook fredag. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere