RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KAKER er ikke så veldig sunt, men veldig godt. Unn deg en god kake ved en spesiell anledning.
KAKER er ikke så veldig sunt, men veldig godt. Unn deg en god kake ved en spesiell anledning. Foto: Thinkstock

Det søte liv

Sist oppdatert:
Dette er matbloggerens favorittkaker. Nam!

(SIDE2): - Jeg kan anbefale alle kakene jeg har lagt ut på «Det Søte Liv». Jeg har bakt og smakt på alle og, inkluderer bare kaker jeg liker veldig godt i databasen, sier Kristine som står bak bloggen og nettstedet «Det Søte Liv» til Side2.

- Hvis jeg likevel skal plukke ut noen personlige favoritter, velger jeg meg disse:

Oreo Meringue Cake:
Elsker smaken, rett og slett! Kaken er lett å lage. Kanskje den kaken jeg ville laget til meg selv og spist opp for meg selv.
Se oppskrift her.

Smash-kake:
Veldig populær og supergod blanding av søtt og litt salt. Litt i samme gate som Snickerskake, som jeg også forguder!
Se oppskrift her.

Oreo iskake:
Nydelig, enkel smak av vaniljeis og Oreokjeks. Perfekt kombinasjon. Viktig å bruke mye, ekte vanilje.
Se oppskrift her.

Chocolate Fudge Cake:
Den beste sjokoladekaken jeg vet om. Utrolig myk og mektig, slik amerikanske sjokoladekaker skal være. Hemmeligheten er blant annet rømme i deigen og sinnsykt god sjokoladekrem.
Se oppskrift her.

Sjokoladepavlova med bringebær:
Nigellas oppfinnelse som en liten vri på klassisk Pavlova, og er en av de sommerkakene jeg liker aller best!
Se oppskrift her.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Baklava:
En klassiker i Hellas, Tyrkia og flere omkringliggende land som jeg synes er alt for lite bakt i Norge. Kanskje fordi det ikke alltid er like lett å få tak i filodeig i Norge. Håper dette blir mer vanlig etter hvert. Dette er blant verdens beste kaker som alle burde smake en bit av. Jeg foretrekker den klassiske varianten med valnøtter og sirup med litt sitron. Men blant annet så er faren min villig til å gjøre det meste for å få et stykke av «Arabisk baklava», som har litt mer spesiell smak fordi den lages med rosevann, appelsinblomstvann og pistasjnøtter.
Se oppskrift her.

Hot Cross Buns:
Berømte, engelske påskeboller, som jeg gjerne kan spise hele året. Nydelig, lett krydret smak og elsker den litt klissete overflaten som bollene får fordi de skal pensles med sukkerlake etter steking.
Se oppskrift her.

Brownies superdigg:
Oppskriften på Brownies som jeg har kalt «Brownies superdigg» er antakelig de beste browniesene jeg noen gang har smakt. Superbløte og mektig sjokoladesmak!
Se oppskrift her.

Swissrull marengs:
Dette er den nydeligste rullekaken med marengs og krem. Smelter på tungen! Kan fylles med forskjellige typer bær og frukt . Jeg foretrekker å fylle med enten bare jordbær eller bare hermetiske mandariner.
Se oppskrift her.

Zimtsterne:
Fantastiske julekaker som bare må med hvis jeg blir bedt om å anbefale kaker. Jeg husker disse julekakene fra min barndomstid i Tyskland. Jeg baker dem nå hvert eneste år i tredobbel porsjon og det er alltid de mest populære julekakene.
Se oppskrift her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere