RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKREI: Hva med å bytte ut fiskepinnene og fiskegratengen med denne deilige retten?
SKREI: Hva med å bytte ut fiskepinnene og fiskegratengen med denne deilige retten? Foto: Audun Fjeldheim (Flash Studio)

Dette bør du spise i helgen

Sist oppdatert:
Få middagstips fra kokken bak Bølgen & Moi.

(Side2): Mars er skreimåned og i den anledning har Side2 en liten «kokkeskole» hvor læreren er selveste Trond Moi, en av Norges beste kokker og medgründer i restaurantkjeden Bølgen & Moi. I dagene framover vil han gi deg flere oppskrifter på deilige skreiretter og vise deg akkurat hvordan du skal tilberede den. Tips om vin til skrei kan du også se fram til.

Les også: Fiskepinner med eggesmør

Dersom du er tom for ideer over hva du skal servere til middag i helgen får du både guiden og oppskriften her:

Skrei med østerssoppkrem
800g skinn og beinfri skrei
100g østerssopp
1 ss smør
½ løk
1 dl hvitvin
3 dl fløte
Salt og pepper
morkler til

1. Riv soppen i strimler, og fres strimlene i smør til alt blir brunt og fint.

2. Finhakk løken, og fres den i østerssoppsmøret til den blir blank. Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten. Ha i fløte og la surre til det tykner. Ta av en del som du kan bruke til pynt oppå skreien.

3. Skjær et dypt snitt på langs gjennom fiskefileten. Det må være dypt nok til at det bli plass til å fylle inn østerssoppkremen.

4. Legg fisken på en stekeplate, fordel østerssoppkremen i snittet og stek fisken i oven ved 200 grader i 10 min.

5. Ha resten av soppstuingen over i en kjele, og kjør den med stavmikser til en fin pure. Dersom den blir for tykk, kan du tilsette mer fløte. Gi den et raskt oppkok umiddelbart før servering.

6. Legg opp på tallerken med stuing nederst, deretter fisk og legg den delen med sopp du tok på toppen.

7. Pyntet her med sitronskall og persille.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere