RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DnB i havn med Nordlandsbanken

Sist oppdatert:
DnB og Svein Aaser har nå full kontroll med Nordlandsbanken etter å ha fått aksepter og aksjer for tilsammen 90,3 prosent
Det var allerede klart onsdag formiddag at forsvarsverket til en gruppe lokale krefter raknet. Da valgte rederiet OVDS å selge sin 10 prosents eierandel i Nordlandsbanken. DnB forlenger også fristen for resten av aksjonærene som ikke har sendt inn sine aksepter til fredag klokken 16.00.

Nå har altså Svein Aaser og DnB 90 prosent av aksjene i Nordlandsbanken. Dermed har Aaser nok aksjer til å overta banken, og DnBs plan for å inkorporere Nordlandsbanken vil bli fulgt.

Dette innbærer blant annet at DnB ta 1,5 milliarder kroner i avsetning på Nordlandsbanken. Dette er omtrent dobbelt så mye som Nordlandsbanken og rådgiveren PwC ønsket å ta.

Avsetningen blir ført i Nordlandsbankens regnskaper før en fusjon med DnB, og kommer altså ikke inn i DnBs regnskaper.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere