RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dom i omfattende investeringsbedragerisak

Sist oppdatert:
I Oslo tingrett ble det i dag avsagt dom i en omfattende investeringsbedragerisak
Tre menn ble dømt til fengsel i henholdsvis 3 år, 6 måneder og 5 måneder for grove bedragerier.

Hovedmannen (en forretningsmann) ble i tillegg dømt til tap av retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet i 5 år. Han ble også dømt til å betale erstatning til fem investorer med til sammen 3 619 464 kroner. Erstatning til den ene av de fem investorene betaler han sammen med de to andre domfelte. Den fjerde tiltalte i saken ble frikjent, skriver Økokrim i en melding.

De domfelte er dømt for å ha forledet en rekke investorer til å innbetale til sammen ca. 10 millioner kroner. Investeringene skulle bl.a. gå til finansiering/refinansiering av lån og til gebyrer/avgifter i forbindelse med pengetransaksjoner fra Nigeria. Investorene ble forespeilet stor fortjeneste. Lån ble ikke gitt, og pengetransaksjoner ble ikke gjennomført. Investorene har tapt de investerte pengene. Hovedforhandling i saken ble gjennomført i oktober-november 2003.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere