RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drammensmann pågrepet for dobbeltdrap i Bosnia

Sist oppdatert:
En 41-årig mann med adresse i Drammen er pågrepet for dobbeltdrap i den bosniske byen Trnopolje.

Overfor Dagbladet bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste at de er kjent med saken.

Utenriksdepartementet er koblet inn i saken.

– Vi er kjent med at en norsk statsborger er arrestert i Bosnia. Utenrikstjenesten har vært i kontakt med vedkommende og tilbyr bistand i tråd med gjeldende rammer og praksis, sier pressekontakt Eskil Grendahl Sivertsen.

Drammensmannen er tidligere dømt for vold, skriver Dagbladet.

– To menn drept
Avisa siterer den bosniske avisa Doznajemo, som skriver at de drepte er to menn på 62 år og 48 år. Drapene skal ha skjedd mandag i en kaffebar i Trnopolje.

Ifølge avisa opplyste kriminalpolitiets sjef Radomir Dukic på en pressekonferanse at bevisene i saken peker mot den norske 41-åringen. De tre andre som ble pågrepet i saken, er blitt løslatt av politiet etter avhør.

– Etterforskningen fortsetter, sa Dukic.

– Religiøst motiv
Etterforskerne undersøker blant annet om den mistenkte nordmannen har vært i konflikt med den yngste av de drepte, ifølge Dukic. Han mener videre drapene kan være religiøst motivert.

Ifølge Dagbladet er det i bosniske aviser spekulasjoner om at det kan være et hevndrap eller et religiøst motivert drap. Den mistenkte mannen skal være tilknyttet Wahhabi-bevegelsen. Wahhabisme er en fundamentalistisk retning innen sunni-islam.Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere