RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Droppet oljestreiken

Nigerias oljefagforeninger bestemte seg nyttårsaften for å droppe den planlagte streiken i protest mot salgsplanen for landets oljeraffinerier
Sist oppdatert:
Det melder nyhetsbyrået AFP. Streiken ble vedtatt i begynnelsen av desember i forbindelse med at den nigerianske regjeringen varslet at de ville selge seg delvis ut av landets fire oljeraffinerier.

De to fagforeningene, Nupeng og Pengassan, ga i forbindelse med streikevedtaket, regjeringen frem til 31. desember med å skrinlegge planene om salget. Ifølge en talsmann fra Nupeng har regjeringen gått med på kravet, melder AFP.

- Vi var i møte med regjeringen i går og ble forsikret at raffineriene vil bli satt til optimal bruk innen mai 2004, sa representanten til AFP nyttårsaften.

Videre skal regjeringen begrense nedsalget til 51 prosent. og beholde 49 prosents eierandeler i raffineriene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere