RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E-postgranskning stoppet opp

Sist oppdatert:
Styret i Opticom ville e-postsjekke Robert Keith, Thomas Fussell og Hans Gude Gudesen. Men denne granskningen stoppet plutselig fullstendig opp. De har nemlig ikke en eneste mail. Les mer her
Den kontroversielle e-post sjekkingen som granskerne i Opticom ville foreta mot den tidligere ledelsen i selskapet har møtt problemer.

Granskningsutvalget, med Thommessen-advokat Jo Rodin i spissen, har nemlig ikke fått tilgang til noen e-poster. Det har seg nemlig slik at Opticom ASA ikke er i besittelse av e-postene som Robert Keith, Thomas Fussell og Hans Gude Gudesen har sendt i e-postsystemet.

Les hva granskerne ville lete etter her:

Dette er søkeordene

Årsaken er at maskinene disse meldingene er lagret på ikke er plassert hos Opticom ASA, men hos Fast Search & Transfere. De har ikke gitt tilgang til e-postene og en av de viktigste kildene til informasjon om hva som skal ha skjedd i Opticom de siste fem årene er dermed ikke innen rekkevidde for opprørstyrets granskning.

Hevdet de hadde tilgang

I et brev til Thomas Fussell, som iMarkedet.no har tilgang til, skriver styreformann Anders Eckhoff i Opticom at de har sikret seg kopier av e-postkorrespondanse. Dette ble meddelt Fussell, tidligere styreformann i Opticom og nå suspendert direktør Robert Keith, den 20. desember.

Men etter det iMarkedet.no kjenner til var ikke Opticom i besittelse av disse sikkerhetskopiene da. Disse var nemlig å finne på e-postserverne til Fast Search & Transfer.

Den 23. desember sendte advokatkontoret BAHR, hvor Opticoms styreformann Anders Eckhoff er partner, en henstilling om tilgang til Fast. De ville ha ut filene, men skal ikke ha fått tak i dette. Dette fremgår av dokumentasjon iMarkedet.no har tilgang til.
Eckhoff skriver i en SMS til iMarkedet.no at han ikke vil kommentere denne saken.

- Dette er en del av redegjørelsen for generalforsamlingen som jeg ikke kommenterer nå, skriver Eckhoff til iMarkedet.no.

Svekket granskning

I den juridiske betenkningen som advokatselskapet BAHR gjennomførte for styret i Opticom skrev de følgende:

- Vi legger videre til grunn at det er gode argumenter for at undersøkelsene vil kunne avdekke brudd på norsk lov, og at innsynet er nødvendig for å avdekke forholdene, skriver BAHR i en juridisk betening.

Rapporten fra granskningsutvalget som er nedsatt av styret i Opticom skal i morgen presenteres for en ekstraordinær generalforsamling. Uten tilgang på e-postopplysninger kan det bli lite krutt i den rapporten.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere