Nettavisen.no

Kontakt oss
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no

Eksplosjon av alkoholskader

Shopping med annonselenker

Slik bygger du opp herregarderoben i høst

Oddsen med annonselenker

Djurgården har tatt kvelden

Stadig flere legges inn på sykehus grunnet alkoholskader.

(SIDE2): 3.290 nordmenn havnet på sykehus i fjor med alkoholforgiftning som hoved-eller bidiagnose, skriver VG. Det er 53 prosent flere alkoholforgiftede enn i 1999, viser tall fra Sosial- og helsedirektoratet.

Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at 400 personer dør årlig av alkoholrelaterte skader, og også flere blir syke grunnet alkohol.

Sykehusinnleggelser med alkoholrelatert leversykdom økte med 85 prosent for menn fra 1999 til 2005. I 2005 var det 1316 innleggelser. Samme året havnet 571 kvinner på sykehus grunnet alkoholrelatert leversykdom.

- De siste ti årene har jeg merket en jevn økning i innleggelse forårsaket av alkohol, sier Zbigniew Konopski, seksjonsoverlege ved Aker universitetssykehus. Han mener det har blitt en større aksept i samfunnet for drikking.

Les mer om helse her.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

BIDRA I DISKUSJONEN

Gunnar Stavrum Her vil vi gjerne vite hva du mener om denne saken. Vi ønsker at du er registrert, fordi det gjør argumentene og synspunktene mer interessante. Dersom du har spesielle grunner til å kommentere uregistrert, kan du sende innlegget hit og begrunne hvorfor. I unntaktstilfeller vil vi publisere innlegg fra uregistrerte debattdeltakere etter redaksjonell redigering. Vær saklig og respektfull! Send en mail til moderering@nettavisen.no hvis du har innspill til moderatorene.
Gunnar Stavrum, sjefredaktør

comments powered by Disqus