RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Eksplosjonsfaren over i Trondheim

Sist oppdatert:
Ikke lenger frykt for at en oljetank skal eksplodere

Brannvesenet i Trondheim frykter ikke lenger at en oljetank skal eksplodere som følge av brannen i papirfabrikken på Ranheim.

- Vi har nå fått avgrenset brannen slik at den ikke lenger utgjør noen fare for oljetanken, opplyser vakthavende brannsjef Ole Ludvigsen hos brannvesenet i Trondheim til NTB.

Politiet har i hele formiddag forberedt en mulig evakuering av alle som bor eller oppholdt seg i en radius av 1 kilometer rundt papirfabrikken Peterson Packaging på Ranheim. Nå er evakueringen avblåst, opplyser Ludvigsen.

I ettermiddag har brannvesenet og ansatte ved fabrikken jobbet med å kjøre ut papir fra den nordlige delen av bygget.

- Ansatte ved fabrikken har vært til kjempehjelp for oss. Jeg vet ikke hvordan det skulle gått hvis ikke de hadde fjernet papirmassene, sier brigadeleder Bjørn Rønning ved Trøndelag brann- og redningstjeneste til Adressa.

I området rundt fabrikken er det en rekke barnehager, to skoler og to bofellesskap, samt et stort antall privatboliger. Politiet hadde allerede tidligere på dagen evakuert nær 50 syke hjemmeboende i området.

Det brenner fremdeles i selve papirfabrikken, og brannvesenet driver fremdeles med aktiv slokking.

– Bygget er fullt av hardpakkede pappballer, slik at det brenner alle steder. Vi må fysisk bære ut alle enhetene som brenner og slukke dem, så vi er fremdeles ikke kommet i etterslokkingsfasen, opplyser Ludvigsen. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere