RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
AKTORATET: Statsadvokat Peter André Johansen og politiadvokat Anne Siv Åvitsland skal overbevise juryen om at ekteparet er skyldige etter tiltalen. I bakgrunnen advokat Gunhild Lærum, som er bistandsadvokat for alle de tre barna.
AKTORATET: Statsadvokat Peter André Johansen og politiadvokat Anne Siv Åvitsland skal overbevise juryen om at ekteparet er skyldige etter tiltalen. I bakgrunnen advokat Gunhild Lærum, som er bistandsadvokat for alle de tre barna. Foto: Per Stokkebryn (Romerikes Blad)

Ektepar nekter straffskyld i «norgeshistoriens verste overgrepssak»

Sist oppdatert:
Begge de tiltalte svarte nei på skyldspørsmålet.

HAMAR: Eidsivating lagmannsrett er i gang med ankebehandlingen av norgeshistoriens verste overgrepssak.

Les saken i rb.no her

Ekteparet fra Øvre Romerike ble i mai i fjor dømt til 17 års fengsel i Øvre Romerike tingrett for grove overgrep mot tre egne, mindreårige barn gjennom flere år.

Mandag startet ankebehandlingen i Eidsivating lagmannsretts lokaler på Hamar.

Begge de tiltalte svarte nei da lagrettsdommer Bernt Krohg spurte om de erkjente skyld for noen av postene i tiltalen.

Under aktor, statsadvokat Peter André Johansen, sin opplesning av tiltalebeslutningen fulgte ekteparet med på dokumentene, og begge ristet av og til på hodet.

Knusende dom
I tingretten ble ekteparet funnet skyldige etter tiltalen, for seksuell omgang med barn under 10 år, voldtekt, incest og vold.

I tillegg til den lange fengselsstraffen ble hver av foreldrene også dømt til å betale 450.000 kroner i erstatning til hver av de tre sønnene.

Begge foreldrene har hele tiden nektet straffskyld og anket dommen på stedet.

36 vitner
Det er avsatt 14 rettsdager til ankebehandlingen i lagmannsretten. 36 vitner er stevnet, noe som skal være sammenfallende med vitnelista i tingretten.

De tre fornærmede guttene skal i likhet med i tingretten avgi forklaring i form av videoavspilling av politi- og dommeravhør. De fire første dagene av rettssaken er satt av til videoavspilling, samt de tiltaltes forklaring.

Saken oppdateres!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere