RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellevill bonusbonanza

Sist oppdatert:
Aldri har bonusutbetalingene vært så høye.
Londons businessdistrikt City opplever elleville tider. Bonusene har økt med 30 prosent til en rekordutbetaling på 14 milliarder pund - det vil si 160 milliarder norske kroner.

Økningen er dobbelt så høy som i 2006, og bidrar til økte sosiale forskjeller, skriver The Guardian. Bonusene utbetales mot et bakteppe av rekordhøy gjeld, flere konkurser og et økt antall familier som ikke har råd til å betale boliglånet sitt.

De enorme bonusutbetalingene har bidratt til å øke etterspørselen etter luksusprodukter og eksklusive eiendommer. Eiendomsmeglere forklarer ofte årsaken til eksplosjonen i boligprisene i den dyre enden med bonusutbetalingene.

Det er rett og slett ikke mange nok eksklusive eiendommer i London til å dekke etterspørselen fra hele verdens finansfyrster. Det er også fem års venteliste på Rolls-Royce og mangel på mannskap til superyachter. Hittil har 688 80-fots yachter blitt sjøsatt, og enda 250 er bestilt i år.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere