RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eltek-konkurrent med positivt varsel

Produsenten av strømforsyningsløsninger, American Power Conversion, kom i går med et positivt resultatvarsel for fjerde kvartal, og melder om årsvekst for første gang siden første kvartal 2001
Sist oppdatert:
Elteks konsernsjef Morten Angelil (bilde) har også gitt utrykk for at bunnen for strømforsyningsmarkedet ble nådd i andre halvår i fjor.

APC opplyser i pressemeldingen at de forventer et resultat på mellom 21 og 25 cent pr. aksje i fjerde kvartal, og at omsetningsveksten på 12 måneders basis vil være ensifret. Det er første gang selskapet kan vise til vekst i en 12 måneders periode siden første kvartal 2001.

Konsensus blant analytikerne ligger på et resultat på 20 cents pr. aksje, ifølge Thomson First Call.

Omsetning i fjerde kvartal 2001 var på 338,6 millioner dollar.

APC melder samtidig at de har valgt å tilbakekalle to produkter på grunn av feil. Produktene kan bli overopphetet og ta fyr. Tilbakekallingen kan koste selskapet 15 til 25 millioner dollar, og er ikke inkludert i resultatestimatet.

- Vi er oppmuntret over det vi forventer blir vår første 12 måneders vekst siden første kvartal 2001 i tillegg til at det blir vårt tredje kvartal på rad med sekvensiell omsetningsvekst, sier konsernsjef Rodger B. Dowdell, Jr. i en kommentar.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere