RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En million i fransk protest

Sist oppdatert:
Minst en million demonstranter fylte tirsdag gatene i franske byer i protest mot den nye arbeidslovgivningen i landet.

Politiet sier minst en million mennesker trakk ut på gatene i protest mot regjeringens nye arbeidslover. De som arrangerer demonstrasjonene mener det var opptil tre millioner demonstranter.

Det er den andre gangen på en uke at fagforeninger og studentgrupper har klart å mobilisere så mange mennesker. Den største demonstrasjonen, i Paris, trakk minst 80.000 mennesker, ifølge politiet. Arrangørene mente 700.000 var ute og demonstrerte i hovedstaden.

Samtidig forsinket en landsomfattende streik luft- og togtrafikken kraftig. Eiffeltårnet ble stengt for andre gang på en uke, og studenter barrikaderte skoler i protest mot de nye lovene, som vil gjøre det lettere å sparke unge ansatte.

¿ Se bildene fra demonstrasjonen nederst i saken

Krise
Lederne av de fem første fagforeningene sa seg villige til å gå inn i samtaler med regjeringen, men var klare på at de vil kreve at de nye lovene trekkes tilbake.

- Vårt mål nå er å komme ut av denne krisen, sa den hardt prøvede statsminister Dominique de Villepin.

- 700.000
Frankrikes president Jacques Chirac undertegnet loven søndag, trass to måneder med stadig mer omfattende demonstrasjoner. Chirac uttalte at Frankrike trenger loven for å holde tritt med verdensøkonomien. Han tilbød å modifisere lovteksten, men studentene og fagforeningene har avvist disse tilbudene, og krever at loven blir trukket i sin helhet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere