RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Energislukende flatskjermer forbudt

Sist oppdatert:
Myndighetene i California forbyr flatskjermer som bruker for mye energi.

Lovgiverne i Sacramento undertegnet onsdag en ny lov som setter strenge krav til hvor mye energi en lovlig flatskjerm kan bruke, melder NTB.

Tilhengerne av loven sier at vedtaket vil spare forbrukerne i delstaten 8 milliarder dollar i strømutgifter, eller kanskje enda viktigere: Nok energi til over 800.000 boliger.

De nye reglene krever at alle flatskjermer som selges i California fra 2011, må bruke 33 prosent mindre energi enn de som er i salg i dag, og 50 prosent mindre fra 2013.

Vedtaket setter søkelyset på at TV-apparater i dag står for 10 prosent av energibruket i en gjennomsnittlig husholdning. Etter hvert som forbrukerne bytter til større apparater, vil øker forbruket med 8 prosent i året.

Det nye vedtaket ventes å sette standarden for nye TV-er i verden. Delstaten er ofte banebrytende når det gjelder ny miljølovgivning i USA.

Vedtaket er forøvrig ikke noe særamerikansk. EU har for lengst tenkt i de samme baner, og vurderer å forby plasmaskjermer rett og slett fordi de bruker mye mer strøm enn LCD-skjermer.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere