RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Epler og pærer beskytter mot hjerneblødning

Stockholm (NTB-TT): Epler og pærer reduserer betydelig risikoen for å få hjerneblødning, viser en svensk studie.

Studien konkluderer med at man ved å innta en eller annen form for frukt eller grønnsak mellom fem og åtte ganger om dagen, reduserer risikoen for å få hjerneblødning med 20 prosent.

- Våre resultater taler for at det fins gode helsemessige grunner til å spise mye epler og pærer. De underbygger også Livsmedelsverkets anbefaling om å spise frukt og grønt minst fem ganger per dag, sier professor Alicja Wolk ved Karolinska Institutet til Uppsala Nya Tidning.

75.000 kvinner og menn har deltatt i den svenske studien, som bekrefter det man lenge har visst.

Tidligere studier har vist en enda tydeligere sammenheng mellom inntak av frukt og grønt, og hjerneblødning.

En nederlandsk undersøkelse som i fjor ble publisert i tidsskriftet Stroke, viste at personer som spiste mye epler og pærer, frukt med hvitt fruktkjøtt, halverer risikoen for å få hjerneblødning. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere