RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsminister Erna Solberg vil ha økt bruk av kommunikasjonskontroll, hemmelig ransaking, romavlytting og kameraovervåkning for å forebygge og avverge terror. Her avbildet i spørretime i Stortinget.
Statsminister Erna Solberg vil ha økt bruk av kommunikasjonskontroll, hemmelig ransaking, romavlytting og kameraovervåkning for å forebygge og avverge terror. Her avbildet i spørretime i Stortinget. Foto: Stortinget

Erna Solberg:  Vil utvide politiets fullmakter

Sist oppdatert:
Statsminister mener politiet må få utvidet adgang til å bruke skjulte metoder.

Statsminister Erna Solberg erkjenner at terrorfaren er høy i Europa og mener politiet må få utvidet adgang til å bruke skjulte metoder. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) onsdag.

For  to uker siden foreslo regjeringen lovendringer som vil gi politiet utvidet adgang til å benytte skjulte midler ved etterforskning av blant annet terror.

Les også:
Terrorangrepene i Brussel

Politiet får nye overvåkingsmetoder

- Skjult kamera nødvendig for å avsløre løgnene

Amnesty: Norge søker å undergrave menneskerettighetene

Konkret vil det si økt bruk av kommunikasjonskontroll, hemmelig ransaking, romavlytting og kameraovervåkning for å forebygge og avverge terror.

– Det er ikke bare denne siste terroraksjonen som viser behovet, men over tid ser vi at når terrorister og andre alvorlige kriminelle skifter metoder, må også politiets metoder følge etter, sier Solberg blant annet til DN.

Tidligere SV-statsråd Erik Solheim bor i Paris som leder leder av OECDs utviklingskomité (DAC). Han mener nordmenn og europeere må forberede seg på enda strengere overvåkning som følge av terrorfaren.

Venstre-leder Trine Skei Grande advarer i DN mot å ødelegge verdiene vi vil beskytte i kampen mot terror. Hun har gått imot regjeringens forslag om å gi politiet videre fullmakter til overvåkning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere