RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erstatter med helsefarlig olje

Det mye omtalte transfettet i matvarene skal reduseres, men erstatningen er også helsefarlig.

(SIDE2): Matvareindustrien gjør alt for å hindre at det farlige transfettet skal være i deres produkter. Nå viser det seg også at den mye brukte erstatningen, palmeolje, heller ikke er så sunt, skriver Dagbladet.

- Palmeolje er ikke det beste alternativet. Den inneholder mye palmitinsyre som er sterkt blodkolesteroløkende, sier ernæringsprofessor Jan Iver Pedersen ved Universitetet til avisen.

Han mener at oljen og palmitinsyre heller bør erstattes med stearinsyre.

- Stearinsyre har aldri kunnet kobles til helserisikoer. Den har helt andre egenskaper en øvrig mettet fett, mener Pedersen.

LES SAKEN: Her er det farlige fettet

LES MER OM HELSE HER.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere