RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et skritt nærmere renteheving i USA

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve tok et skritt nærmere en fremtidig rentehevning i går kveld. Det var konklusjonen etter tirsdagens rentemøte
Den føderal åpne markedskomiteen (FOMC) i Federal Reserve lot som ventet styringsrenten forbli uendret på sitt rentemøte i kveld på historisk lave 1 prosent. Komiteen åpnet imidlertid mer gjennom sin språkføring for en rentehevning, i tråd med hva markedet ventet.

FOMC skrev i sine kommentarer i kveld norsk tid at risikoen for holdbar vekst og stabile priser nå er balansert, noe som er et skritt i retning av en renteøkning. Komiteen fjernet også frasen om være "tålmodig" i forhold til å heve renten.

- Med lav inflasjon og slakk i ressursbruken, mener komiteen at de politiske tiltakene kan bli fjernet i et tempo som er avmålt (measured), skrev Fed tirsdag.

De registrerte også at produksjonen fortsetter å ekspandere i et solid tempo og sysselsetting ser ut til å være på vei opp. FED viste veksten i økonomien på 4,9 prosent det siste året, og endelig en kraftig sysselsettingsvekst i mars.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere