RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU-motstanderne har tillit til Sejersted

Oslo (NTB): EU-motstanderne mener at jussprofessor Fredrik Sejersted tilhører ja-siden i EU-spørsmålet, men de har tillit til granskingen av EØS-avtalen han skal lede.

Sejersted skal lede utvalget som skal utrede hva EØS-avtalen har betydd for Norge. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) presenterte utvalget torsdag.

Heming Olaussen i Nei til EU mener at Sejersted er ja-mann, men vil ikke kritisere valget av Sejersted til det nye vervet.

- Inntil videre har jeg tillit. Jeg oppfatter ham som ryddig og opptatt av å få fram fakta, sier Olaussen til Aftenposten.

Parlamentarisk leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, sier han også er positiv til utvalgets sammensetning og mandat. Også Paal Frisvold, leder i Europabevegelsen, er fornøyd.

- Utvalget vil få fakta på bordet og slik bidra til at folk innser hvor håpløs EØS-avtalen er, sier Frisvold.

Sejersted har tidligere sagt at EØS-avtalen har klare svakheter, men at den har vært forbausende levedyktig og at den representerer et stort nasjonalt kompromiss. Han vil ikke svare på om han er ja-mann. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere