RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bildet: EU-parlamentet under en sesjon.
Bildet: EU-parlamentet under en sesjon. Foto: Diliff (Wikipedia)

EU-parlamentet vil ha visumplikt for amerikanere

Sist oppdatert:
EU-parlamentet vil innføre midlertidig visumplikt for amerikanske statsborgere som svar på USAs visumkrav mot fem EU-land.

Ved håndsopprekning vedtak Parlamentet torsdag en resolusjon om at EU-kommisjonen er «lovlig pålagt å innføre midlertidig visumkrav for amerikanske statsborgere» innen to måneder. Vedtaket er ikke bindende. Ethvert forsøk på å gjeninnføre visumkrav for amerikanere må først godkjennes av medlemslandene, en prosess som kan ta flere år.

Les: Oscar-nominert syrer nektes innreise til USA

«Statsborgere fra Bulgaria, Kroatia, Kypros, Polen og Romania kan fortsatt ikke reise til USA uten visum, mens amerikanske statsborgere kan reise til alle EU-landene uten visum», sa EU-parlamentet i en pressemelding. Parlamentet mener Kommisjonen burde suspendere ordningen med visumfritak for amerikanske statsborgere i 12 måneder.

Les: Den russiske ambassaden sier forholdet til Norge ikke er holdbart

Parlamentet noterte at også Canada krever visum for statsborgere fra Bulgaria og Romania, men at disse restriksjonene skal oppheves i desember.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere