RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europa feiret det nye året

Berlin (NTB-DPA-AFP): Nyttårstalene var fylt med advarsler om et vanskelig 2009. Men ved inngangen til det nye året var europeere flest mest opptatt av å feire.

Rundt en million mennesker trosset vinterkulda i Berlin og samlet seg ved landemerket Brandenburger Tor for å feire. I år var det 20. gang innbyggerne i Tysklands hovedstad markerte nyttår etter at Berlinmuren falt og den delte byen igjen ble én.

I London fant om lag 700.000 mennesker veien til sentrum, mens over en halv million hadde samlet seg på Paris' hovedgate Champs-Élysées en time før midnatt.

To 18 år gamle studenter solgte kyss for én euro per stykk, omgitt av feststemte slovaker med hatter og fargerike parykker.

Tsjekkia overtok formmannskapet i EU ved årsskiftet, og overtok dermed stafettpinnen fra Frankrike. At tsjekkerne nå får oppgaven med å lede unionen, ble markert i hovedstaden Praha nyttårsaften. En gigantisk pendel på en høyde over byen ble opplyst med EU-fargene gult og blått. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere